Kettő helyezés hiányzott Tóth Lászlónak a pontszerzéshez Hockenheimben

Az első futamon a 12., a másodikon pedig a 14. helyen ért célba Tóth László, a Bhaitech Racing magyar versenyzője a Formula Renault Eurocup elmúlt hétvégén, Hockenheimben rendezett idei kilencedik fordulóján.

A 20 éves pilótának nem volt könnyű dolga a németországi hétvégén, olasz csapatának több tagja is megfertőződött ugyanis a koronavírussal, ezért nem tudott jelen lenni Hockenheimben, ahol így csupán három szerelő jutott a három versenyautóra.

Tóth László használt gumikkal teljesítette a pénteki szabadedzéseket, megpróbáltak ugyanis spórolni az abroncsokkal a szombati és a vasárnapi versenynapra.

Az időmérő edzéseken hiányzott egy kis tempó az 51-es rajtszámú Bhaiteches autóból, így Tóth szombaton és vasárnap is a 17. rajtkockába tudta kvalifikálni magát. A szombati első versenyen többször is a pályára hajtott a biztonsági autó, a középmezőnyben ugyanis nagy csaták alakultak ki, és néhány ütközés is történt. A magyar versenyző ezekből kimaradt, megóvta az autóját a célig, de a 10., pontszerző helyezésért már nem tudott harcba szállni.

Vasárnap a rajtnál jobban kipörögtek Tóth versenyautójának kerekei, ezért egy pozíciót veszített, ezt követően azonban igyekezett felzárkózni. Pontosabban csak igyekezett volna, nem sokkal előtte ugyanis történt egy ütközés, amelynek következtében némi törmelék került a pályára, és az egyik leszakadt karosszéria-darab eltalálta a magyar versenyző autójának első szárnyát, amely eltört. Tóth a boxba hajtott, kicserélték az autón az orrkúpot a szárnnyal együtt, de a törmelék okozott némi kárt a versenyautó padlólemezében is, ezért a magyar pilótának nem volt meg a tempója ahhoz, hogy felérjen a 10. hely környékére.

„A köridők tekintetében péntektől vasárnapig folyamatosan sikerült javulnunk, szombaton egy kicsi hiányzott a pontszerzéshez, vasárnap pedig a törmelék miatt nem volt szerencsém, ez most sajnos így alakult”

– összegzett Tóth László.

A Formula Renault Eurocup idei szezonja a mostani hétvégén a franciaországi Paul Ricard versenypályán zárul.