Tóth László pontokat szerezne a Formula Renault Eurocup imolai versenyhétvégéjén is

Két hét szünet után a legendás, korábbi Forma-1-es pályán, Imolában folytatódik a Formula Renault Eurocup jubileumi, 50. idénye, a mezőnyben pedig ezúttal is ott lesz Tóth László, az olasz Bhaitech Racing magyar versenyzője.

A 20 esztendős pilóta két héttel ezelőtt, Monzában a balul sikerült szabadedzések és időmérők után a hétvége második futamán a hetedik, pontszerző helyen végzett, ezzel jelenleg 10. az összetettben a 18 fős mezőnyben.

Tóth az első forduló után egy hetet Magyarországon töltött, majd hétfőn már kiutazott Imolába, ahol aztán csapatával és versenyzőtársaival, az egyformán olasz Lorenzo Colombóval és Nicola Marinangelivel folytatták a felkészülést a versenyhétvégére.

A Bhaitech a Formula-4-es olasz bajnokságból meglehetősen sok adattal rendelkezik az imolai aszfaltcsíkra vonatkozóan, ugyanakkor a Formula Renault Eurocup-ban használt versenyautók több szempontból is eltérnek az F4-esektől, így ezek az adatok legfeljebb jó kiindulópontnak tekinthetők.

A csapat mindenképpen javulni szeretne Monzához képest, ahol a két olasz versenyzőnek egyik futamon sem sikerült a pontszerzést jelentő első 10 hely valamelyikén végezni, így a mundér becsületét Tóth László mentette meg a második versenyen elért hetedik helyezésével.

Az már Monzában is jól látszott, hogy nagyon tehetséges és erős mezőny gyűlt össze az idei szezonra a formulaautózás egyik legnívósabb és legnagyobb hagyományokkal rendelkező sorozatában. A mezőny a teljes hétvégét tekintve általánosan 1-1.5 másodpercen belüli köridőket tudott autózni, a második futamon pedig gyakorlatilag minden versenyző egy másodpercen belül volt körönként egymáshoz képest, így kijelenthető, hogy nagyon szoros a küzdelem a szériában.

Volt némi csalódottság a csapatnál az időmérőket és az első versenyt követően, de aztán a második futamon elért hetedik hely valamelyest mindannyiunkat kárpótolt, ugyanakkor az első hétvége tényleg nagyon nehéz volt a számunkra

– mondta Tóth László, aki Imolában fejlődésre számít a csapatot illetően, saját szempontjából pedig újabb pontszerző helyezésnek, helyezéseknek örülne.

Sok munka vár ránk, ez nyilvánvaló, de bizakodó vagyok, hogy csapatként előre tudunk lépni, a célom pedig természetesen az, hogy legalább az egyik, de inkább mindkét versenyen az első tíz között zárjak

– tette hozzá a magyar pilóta.

A Formula Renault Eurocup mezőnye már csütörtökön is tesztelhet a pályán, pénteken pedig két szabadedzést rendeznek. Szombaton 10.40 órakor kezdődik az első időmérő, majd 15.10 órakor az első futam.

Vasárnap 9 órakor lesz a második időmérő, a hétvége pedig a 12.15-kor rajtoló második, 30 perc+1 körös viadallal zárul.

Az időmérőket és a futamokat élőben lehet követni a Renault Sport Series Youtube-csatornáján, valamint Facebook-oldalán is.