Franciaországban zárul a Formula Renault Eurocup 50. idénye Tóth Lászlóval a mezőnyben

A franciaországi Paul Ricard versenypályán fejeződik be a mostani hétvégén a Formula Renault Eurocup jubileumi, 50. idénye, a mezőnyben pedig ezúttal is ott lesz Tóth László, a Bhaitech Racing magyar versenyzője.

A 20 éves pilóta nehéz, de legalábbis felemás szezonon van túl, amelyet – mint a világ összes sporteseményét – jelentősen befolyásolt és megnehezített a koronavírus-járvány.        

Az idény a tervezett időpontnál később indulhatott el, és a versenynaptárban is több módosítást kellett végrehajtani, kiesett többek között a magyarországi hétvége, de – Formula-1-es betétfutamként – Monte-Carlóba, valamint Abu-Dzabiba sem jutottak el a feltörekvő fiatal versenyzők.

A nagy hagyományokkal rendelkező versenysorozat, amelyet a Formula-3 közvetlen előszobájaként tartanak számon, így is teljes szezont tudott futni, 10 forduló alatt 20 futammal, ezekből van még hátra kettő, melyeket a hétvégén rendeznek meg.

Tóth Lászlónak a bemutatkozás jól sikerült, a monzai idénynyitó második futamát a pontszerző, 7. helyen zárta, ezt követően azonban vagy műszaki gondok hátráltatták, vagy az autója nem volt igazán versenyképes. A gondok ellenére Barcelonában összejött egy újabb pontszerző helyezés, a belgiumi Spa-Francorchamps legendás aszfaltcsíkján pedig a magyar versenyzőnek sikerült egy kiváló versenyt futnia, melyen a tizenhetedik helyről rajtolva ért célba a 8. pozícióban.

Legutóbb, az elmúlt hétvégén Hockenheimben az első futamon a 12. pozícióban intették le, az utólagos büntetések miatt azonban hivatalosan 11. lett, míg a második versenyen eltört az autója első szárnya, és meg is sérült a versenygép, így nem volt valós esélye a pontszerzésre.

A hivatalos program szerint a Paul Ricard versenypályán pénteken délelőtt két szabadedzést rendeznek a Formula Renault Eurocup résztvevőinek, az első időmérő edzésre pedig szintén pénteken, 16.05 órától kerül sor. Szombaton 9.40-től jön a második kvalifikáció, és az első verseny is ezen a napon, 15.15 órakor rajtol el. A hétvége és a szezon zárásaként a második 30 perc+1 körös futamot vasárnap 10.30-tól rendezik meg.

Az időmérő edzéseket és a versenyeket a Renault Sport Series Facebook-oldalán és youtube-csatornáján élőben lehet majd követni.