Tesztek után, versenyek előtt

A hosszú szünet után azt hiszem, mindannyian vártuk már, hogy beülhessünk a versenyautóba, és ez a pillanat most végre eljött. A szezon előtti februári tesztek közül csak az egyiket tudtuk teljesíteni, Barcelonába már szinte be sem tehettük a lábunkat, a koronavírus-járvány mindent elsöpört.

A várakozás tényleg hosszú volt, persze közben mindannyian próbáltuk magunkat fizikálisan és mentálisan is formában tartani, és rengeteget szimulátoroztunk a srácokkal, de az teljesen más, mint a valóságban bent ülni az autóban és körözni a pályán.

Két héttel ezelőtt nem voltam biztos abban, hogy megfelelő állapotban vagyok, ezért egy hétre külföldre utaztam és edzőtáborban igyekeztem fizikális és mentális szempontból is felkészülni erre a szezonra, ami számomra eleve egy nagy lépés. A Formula 4 után a Formula Renault Eurocup elég nagy ugrás, de szeretnék nagyon sokat tanulni és rengeteg tapasztalatot szerezni, mert hiszem, hogy erre van szükség a töretlen fejlődéshez.

Monzában két szezon előtti teszteléssel kezdtük a hetet, hétfőn és kedden is szinte egész nap a pályán voltunk, nagyon sokat ültünk az autóban, sok mindent kipróbáltunk a beállítások és a gumik szempontjából. Persze egy teszt teljesen más, mint a versenyhétvégén kimenni szabadedzésre, vagy pláne az időmérőre.

Mindannyian rengeteget vezettünk, használt és új gumikon, és minden nap más-más célja volt a délelőtti és a délutáni tesztelésnek. Sokat dolgoztunk a mérnökökkel és Lorenzóval is rendszeresen beszélgetünk arról, hogy hol és hogyan kellene módosítani a beállításokon.

Összességében jól érzem magam a Bhaitechnél, nem is lehetne másképp, hiszen megvolt rá a lehetőségem, hogy én válasszak erre az évre csapatot magamnak.

A köridőkből egyelőre nem akarok messzemenő következtetéseket leszűrni, tudom, hogy ennél gyorsabbak vagyunk, és remélem, azok is leszünk. Rászántuk az időt arra, hogy megtaláljuk azt az alapbeállítást az autóra, amivel a valenciai teszten gyors voltam, dolgozunk tovább, és remélem, jó eredménnyel tudjuk kezdeni a szezont pénteken és szombaton.

Szurkoljatok!

Laci