Készen állok a Nürburgringre

Több mint egy hónap szünet után a következő hétvégén újra versenyezhetünk, mégpedig a Forma-1-ből is ismert Nürburgringen, ami számomra sem ismeretlen helyszín. Nem tudom, hogy így szeptember elején milyen időjárási körülmények várnak majd ránk, de ezekkel nemcsak nekem, hanem az ellenfeleimnek is meg kell majd birkóznia.

A szünetben egyébként elsősorban a felkészülésemre helyeztem a hangsúlyt, a legutóbbi imolai hétvége után még egyeztettem a menedzsmentemmel, és volt idő egy rövid pihenésre is, de a szimulátorozást és a fizikai szinten tartást ebben az időben sem hanyagoltam el.

A héten érkeztem haza egy egyhetes külföldi edzőtáborból, amelyet partneremnél, a 3-2-1 Performnál töltöttem el. Több szempontból is kedvelem ezeket az edzőtáborokat, és ezek közül csak az egyik az, hogy nagyon szép helyeken és tájakon van alkalmam ilyenkor futni, vagy biciklizni. A gyakorlatok egyébként kifejezetten autóversenyzőknek vannak kialakítva, és a fizikai edzés mellett mentális felkészülés is szerepel a programban, általában kombinált feladatokkal.

Amikor kiutazom, mindig van egy szintfelmérő, a megérkezésem utáni első órák azzal telnek, hogy megnézik, milyen állapotban vagyok, és az adatokat összehasonlítják a korábbi edzőtáborozás első napján mért adatokkal.

Ezután különféle gyakorlatokat végzek általában öt napon keresztül, és ebben a konditeremben erősítéssel töltött órákon kívül futás és biciklizés is szerepel a hegyekben, sőt, van, amikor hegyet is mászunk, ami egyben fizikális és mentális felkészülés is. Vannak, akiknek ez gondot okoz, mert például félnek a magasságtól, de szerencsére nekem ezzel nem szokott problémám lenni.

A kombinált gyakorlatok is érdekesek, főlek azok számára, akik nem szoktak hozzá. Ezek között olyan feladatok szerepelnek, amelyeknek során az egyensúlyérzék, a koncentráció, és a fizikai erőnlét is számít. Van, hogy különböző színű karikákba kell belelépni egyik, vagy másik lábbal és közben egy pingpong labdát egy pingpong-ütőn pattogtatni, a másik kézzel pedig például egy kosárlabdát vezetni.

Az edzőtábor és a felkészülés úgy érzem, jól sikerült, és készen állok a versenyzésre. A Nürburgring biztosan nagy kihívás lesz mindenki számára, de várom már, hogy újra autóba ülhessek.

Vasárnap már kiutazom a csapathoz Olaszországba és velük együtt megyek Németországba. A szeptember sűrű lesz nekünk, három versenyhétvégénk is lesz, a Nürburgring után egy héttel Franciaországban, Magny-Cours-ban versenyzünk majd, aztán két hét szünet után Hollandiában, a megújult Zandvoortban rendezik a következő futamokat.

Remélem, lesz lehetőségem a pontszerző helyekért csatázni, aki pedig élőben szeretné követni az időmérő edzéseket és a versenyeket, az megteheti majd a Renault Sport Series Facebook-oldalán és youtube-csatornáján is.